CodaBox integratie en BTW-tarief aanpassingen

De sinds vorig jaar bestaande integratie met CodaBox werd fors uitgebreid. Het is nu niet enkel mogelijk om bankbetalingen in te lezen maar ook facturen kunnen nu langs CodaBox rechtstreeks verstuurd worden naar uw boekhouder. Zo hoeft u uw facturen niet meer manueel af te halen en door te sturen maar kunnen ze periodiek met 1 klik worden doorgestuurd naar het boekhoudpakket van uw boekhouder.

Bovendien is deze uitbreiding gratis voor gebruikers met een Professional-pakket of hoger. Er moet wel nog steeds een CodaBox-account worden aangeschaft.

Met deze uitbreiding is het ook mogelijk bankverrichtingen manueel te importeren om zo uw facturen betaald te zetten. Meer informatie kan bekomen worden op de afzonderlijk pagina over CodaBox.

De bestaande CodaBox-integratie om volledig automatisch de bankverrichtingen in te lezen blijft bestaan en is nog steeds betalend (19,00€ per jaar excl. BTW).

Meer informatie is ook beschikbaar op de website van CodaBox.

Daarnaast werden ook enkele aanpassingen doorgevoerd aan de speciale BTW-tarieven die kunnen worden gekozen. Waar voordien de melding ‘Verlegd’, ‘Vrijgesteld’ en ‘Andere’ beschikbaar waren werden deze vervangen door ‘MC’, ‘ICL’, ‘ICD’, ‘Andere’ en ‘Vrijgesteld’. Bestaande facturen behouden hun oude waarden. Meer info over deze nieuwe BTW-tarieven vindt u terug op de pagina over BTW.

Door deze wijzigingen sluit het BTW-stelsel nauwer samen met de BTW-wetgeving waardoor het eenvoudiger is om deze te verwerken in uw BTW-aangifte.

Vragen of opmerkingen kunnen steeds doorgegeven worden langs de contact-pagina.