Beveiliging wachtwoorden en automatisch aanmelden

Er werden enkele verbeteringen doorgevoerd aan de beveiliging van de website.

Zo zijn de wachtwoordvereisten voor nieuwe wachtwoorden verstrengd en worden wachtwoorden met een sterkere beveiliging opgeslagen. Om te helpen een sterker wachtwoord te kiezen krijgt u nu tijdens het opgeven van een nieuw wachtwoord de sterkte van het gekozen wachtwoord te zien zodat u deze nog kunt verbeteren indien nodig.

U vindt ook enkele nieuwe opties terug op het aanmeldscherm. Zo vinkt u ‘Aangemeld blijven’ aan om aangemeld te blijven op uw huidige computer. Daarnaast kunt u uw gebruiker connecteren met een externe account zodat u uw wachtwoord niet meer hoeft op te geven. Dit wordt ook wel eens SSO (of Single Sign On) genoemd. Hierdoor identificeert u zich slechts 1 keer (bvb. met uw Google account) en meldt u zich daarna automatisch aan op EenvoudigFactureren.be. Connecties zijn mogelijk met uw Google-account, Facebook-account, Office365/Microsoft-account, Dropbox-account of LinkedIn-account. Om een connectie op te zetten klikt u op het aanmeldscherm gewoon op het gewenste icoontje.

Meerdere externe accounts kunnen worden gekoppeld aan uw gebruiker op EenvoudigFactureren.be. Een externe account kan echter slechts aan één gebruiker op EenvoudigFactureren.be gekoppeld worden. Bestaande connecties kunnen terug worden verwijderd in het Gebruiker-onderdeel.

Er zijn nu dus 3 opties beschikbaar om zich aan te melden:

  • E-mailadres en wachtwoord
  • Aangemeld blijven
  • Koppeling externe account (SSO)

SSO is hierbij de aan te raden optie. Gebruik wel een externe account waar enkel u toegang toe heeft. Heeft u bijvoorbeeld een gemeenschappelijke Google-account voor het hele gezin op de tablet staan? Gebruik deze dan niet want hierdoor krijgt iedereen met toegang tot de tablet ook toegang tot uw EenvoudigFactureren.be account.

Eénmaal geconnecteerd met een externe account kunt u zich ook automatisch aanmelden door de rechtstreekse link te gebruiken: https://eenvoudigfactureren.be/login/sso/google (Voeg deze bijvoorbeeld toe aan uw favorieten/bladwijzers). Hierbij kan ‘google’ worden vervangen door ‘facebook’, ‘office365’, ‘dropbox’ of ‘linkedin’.

Gebruikt u toch nog liever het klassieke wachtwoord? Dan raden we aan om zeker een sterk wachtwoord te kiezen en deze bij voorkeur op te slaan in een wachtwoord-manager zoals KeyPass of LastPass.

Onderliggend werd de software ook bijgewerkt naar de laatste versie van het framework.

Vragen of opmerkingen kunnen steeds doorgegeven worden langs de contact-pagina.