CODA bankbestand inlezen

CODA is een Belgische bankstandaard uitgegeven door Febelfin. Ze wordt door de (meeste) Belgische banken gebruikt om bankafschriften digitaal aan te leveren aan hun klanten.

U kunt een CODA-bestand meestal verkrijgen langs de webapplicatie van uw bank indien u over een bankrekening voor professioneel gebruik beschikt.

De bestanden worden door heel wat applicaties gebruikt om de verrichtingen van een rekening automatisch in te lezen. Ook EenvoudigFactureren.be kan deze bestanden importeren om zo facturen automatisch betaald te zetten.

EenvoudigFactureren.be heeft een open source module ontwikkeld om CODA-bestanden in te lezen. Zo kan iedereen eenvoudig zijn bankverrichtingen uit CODA-bestanden inlezen.

U kunt de module terugvinden op https://github.com/wimverstuyf/php-coda-parser

Om een CODA-bestand in te lezen kunt u ook onderstaand formulier gebruiken. Plaats de volledige inhoud van het bestand in het tekstvak.

* Aangezien we confidentialiteit hoog in ons vaandel dragen worden doorgestuurde gegevens enkel vluchtig ingelezen en nooit bijgehouden.

Voor software ontwikkelaars

Hebt u zelf een applicatie of website waarvoor u CODA-bestanden wenst in te lezen? Geen probleem! Langs EenvoudigFactureren.be kunt u het CODA-bestand inlezen en in JSON-formaat terugkrijgen.

Stuur de inhoud van uw CODA-bestand naar https://eenvoudigfactureren.be/coda/parse als POST-actie en u krijgt het resultaat in JSON-formaat terug. U kunt de POST-variabele ‘content’ gebruiken of gewoon het hele bestand als POST-body.

Wenst u de gehoste CODA-parser te gebruiken in uw applicatie of website? Laat dan zeker iets weten langs twitter of langs het contactformulier. Dan houden we jullie op de hoogte van eventuele updates en wijzigingen.