WooCommerce is een flexibele, opensource eCommerce-oplossing gebaseerd op WordPress. Of je nu een bedrijf begint, een fysieke winkel virtueel maakt of sites voor cliƫnten ontwerpt, je kunt altijd snel aan de slag en precies de winkel van je dromen bouwen.

De WooEenvoudigFactureren plugin laat toe om bestellingen die worden aangemaakt in uw online shop automatisch aan te maken als bestelbon of factuur op uw account op EenvoudigFactureren. Zo koppelt u dus uw online winkel rechtstreeks aan EenvoudigFactureren.

De plugin is gratis te gebruiken maar nog niet rechtstreeks beschikbaar via de plugin-pagina. U kunt de plugin manueel te downloaden via GitHub.

Deze plugin wordt gratis ter beschikking gesteld. Nieuwe opties of verbeteringen kunnen steeds worden voorgesteld en doorgestuurd op de GitHub-pagina van de plugin (https://github.com/wimverstuyf/woo-eenvoudigfactureren). Pull Request zijn steeds welkom!

Installatie

  • Ondersteuning voor WooCommerce versie 3.6 of later.
  • Download de plugin van GitHub en unzip de inhoud naar /wp-content/plugins/woo-eenvoudigfactureren/ van uw online winkel.
  • Activeer de plugin via de “Plugins” pagina.
  • Configureer de plugin in het Dashboard van uw online winkel door uw login-gegevens van EenvoudigFactureren in te geven via de “API Instellingen” pagina.
  • Voila! De plugin werd geactiveerd en standaard zullen nieuwe facturen automatisch worden aangemaakt in EenvoudigFactureren wanneer een bestelling wordt aangemaakt. Het gebruik kunt u verder wijzigen via de Instellingen pagina.

Gebruik

Hoe werkt de WooEenvoudigFactureren plugin?

  • Elke nieuwe bestelling zal automatisch resulteren in het aanmaken van een factuur (of bestelbon) op EenvoudigFactureren.
  • Klantgegevens worden gesynchroniseerd tussen WooCommerce en EenvoudigFactureren.
  • Er is ondersteuning voor Europese BTW-nummers en BTW vrijstellingen (bijv. in combinatie met plugin EU VAT Number).
  • Indien geactiveerd wordt de factuur of bestelbon automatisch doorgestuurd naar de klant.
  • Via het Dashboard kan de aangemaakte factuur of bestelbon rechtstreeks worden opgevraagd.

Standaard zullen nieuwe klanten uit WooCommerce worden toegevoegd als nieuwe klant in EenvoudigFactureren. Om bestaande klanten in WooCommerce te linken aan een bestaande klant in EenvoudigFactureren kunt u de WooCommerce klant ID toevoegen aan het klantennummer van de klant in EenvoudigFactureren. Bijkomend dient u in WooCommerce de optie “Gebruik klantennummer om bestaande klanten op te zoeken” te activeren.
Enkel WooCommerce klanten waarvoor een account werd aangemaakt kunnen worden gekoppeld aan een bestaande klant bij EenvoudigFactureren.

Als BTW vrijstelling wordt toegekend bij buitenlandse zakelijke klant kan de te gebruiken BTW-code (bijv. “ICL”) worden toegevoegd als “Zero rate tarief” voor de nodige landen in het Dashboard via “WooCommerce” > “Instellingen” > “Belasting” > “Zero rate tarieven”. De BTW-code voegt u toe in het veld “Belastingsnaam”.

Opgelet bij het gebruik van kortingsbonnen! Als een bestelling verschillende BTW-tarieven gebruikt zal het aanmaken van de factuur of bestelbon falen als er een kortingsbon wordt gebruikt. Deze situatie wordt momenteel niet ondersteund. In deze situatie dient u factuur of bestelbon nadien manueel aan te maken.

Enkel bestellingen in munteenheid EURO worden ondersteund.