Mollie helpt ondernemingen van elk formaat efficiënter te werken door een betrouwbare, maar makkelijk te gebruiken, betaaloplossing. Door een koppeling met Mollie op te zetten kunt u een betaallink toevoegen aan uw facturen zodat uw klanten deze onmiddellijk online kunnen betalen.

Een nieuwe account openen bij Mollie is gratis. Er zijn geen vaste kosten, u betaald enkel per uitgevoerde transactie. U kunt rechtstreeks een nieuwe account bij Mollie aanmaken via de wizard op EenvoudigFactureren.

Het opzetten van een koppeling is enkel mogelijk met een Professional-pakket of hoger.

Connecteren

Een koppeling opzetten en/of een nieuwe Mollie-account openen kan langs “Modules” > “Mollie” > “Koppeling opzetten”. Deze actie hoeft u slechts 1x uit te voeren.

Volg de wizard om een nieuwe account bij Mollie te openen of te connecteren met een bestaande account.

Nieuwe account

Als u een nieuwe Mollie account opent vult u uw bedrijfsgegevens correct in en klik op “Account aanmaken”.

Uw Mollie account werd succesvol aangemaakt en u ontvangt per e-mail een activatiemail van Mollie. Deze mail bevat naast uw e-mailadres en wachtwoord ook een activatieknop die u eerst aanklikt om uw account te activeren.

Tijdens activatie vult u het e-mailadres en wachtwoord in om verder te gaan en aanvaardt u de algemene voorwaarden.

Klik op “Activeer account” en volg de wizard om uw bedrijfsgegevens aan te vullen en uw account klaar te maken voor activatie. Na invullen wizard zullen de ingevulde gegevens worden gevalideerd door Mollie voor uw account klaar is voor gebruik.

Na uitvoeren van de activatie en doorlopen van de wizard kunt u de wizard op EenvoudigFactureren afwerken en klik u op “Connecteren”. Mocht u de wizard op EenvoudigFactureren ondertussen hebben afgesloten kunt u de wizard opnieuw opstarten en kiezen voor “Connecteer met bestaande account bij Mollie”.

De koppeling werd nu opgezet en er werd een betaallink toegevoegd aan de standaard factuurnotitie en de standaard e-mailtemplate voor facturen.

Betaallink

Na opzetten van de koppeling wordt automatisch de variabele %payment-link% toegevoegd aan uw standaard factuurnotitie en in de standaard e-mailtemplate voor facturen.

De variabele %payment-link% wordt na aanmaak van de factuur of bij verzenden van de factuur per e-mail automatisch omgezet naar een geldige betaallink. De betaallink kan enkel worden gebruikt bij facturen, voor andere documenten kunt u dus geen betaallink toevoegen.

Om te verifiëren dat uw koppeling correct werd opgezet kunt u op een gegenereerde betaallink klikken om de betaalpagina te openen. Indien de koppeling correct werd opgezet vindt u er een samenvatting van de factuur terug en kunt u er een betaalwijze selecteren om de betaling uit te voeren.

De betaallink kunt u naar wens verplaatsen, u kunt de begeleidende tekst aanpassen of de betaallink kan worden verwijderd uit de factuur/e-mail om de online betaling niet te voorzien voor een factuur.

Een betaallink kan enkel worden gebruikt zolang de factuur nog een openstaande status heeft op EenvoudigFactureren (er werd dus nog geen betaling geregistreerd). Voegt u manueel een betaling toe voor de factuur zal uw klant de online betaling niet meer kunnen uitvoeren. Na een succesvolle betaling wordt de betaling automatisch geregistreerd voor uw factuur en komt uw factuur dus op “Betaald” te staan. Voegt u zelf een gedeeltelijke betaling toe dan zal de betaallink slechts voor het openstaande bedrag een betaling vragen.

Na verbreking van de koppeling met Mollie worden alle betaallinks ongeldig en zal uw klant de betaallink niet langer kunnen gebruiken. Door nadien een nieuwe koppeling met een Mollie-account op te zetten zullen oude betaallinks terug geldig worden.