Verstuur uw fysieke post online. Mail-IT-Wize print, brengt onder omslag en sorteert uw facturen en andere documenten. De volgende dag is alles geleverd aan BPost.

Door een koppeling met Mail-IT-Wize op te zetten kunt u uw facturen en andere documenten rechtstreeks verzenden via BPost. Zo hoeft u deze niet langer zelf af te drukken en te verzenden. Een verzending kan via gewone brief (non-prior) of aangetekende zending.

Het opzetten van een koppeling is enkel mogelijk met een Professional-pakket of hoger.

Account aanvragen

Om een koppeling op te zetten heeft u een account nodig bij Mail-IT-Wize. Deze kunt u rechtstreeks vanuit EenvoudigFactureren aanvragen.

Bij Mail-IT-Wize betaalt u enkel per verzonden brief en betaalt u dus geen vaste kosten. U ontvangt van Mail-IT-Wize maandelijks een factuur voor de verzonden brieven. Enkel indien u beschikt over een Belgisch BTW-nummer of ondernemingsnummer kunt u een account bij Mail-IT-Wize openen.

Een account aan te vragen kan langs “Modules” > “Mail-IT-Wize” > “Koppeling opzetten”.

Volg de wizard en vervolledig de gevraagde gegevens om uw account aan te vragen.

Na aanvraag wordt deze binnen 48u gevalideerd en wordt uw account opgezet.

Eenmaal uw account werd geactiveerd kunt u een wachtwoord aanvragen op het portaal van Mail-IT-Wize: Mail-IT-Wize Portaal – Nieuw wachtwoord aanvragen

Koppeling opzetten

Werd uw Mail-IT-Wize account geactiveerd dan kunt u de koppeling vanuit EenvoudigFactureren opzetten.

Hiervoor gaat u naar “Modules” > “Mail-IT-Wize” > “Koppeling opzetten” en volgt u de wizard.

Tijdens de wizard dient u een token in te geven. Deze kunt u opvragen via het portaal van Mail-IT-Wize.

Om uw Mail-IT-Wize account klaar te zetten dient u, nadat u zich heeft aangemeld, eerst een “Webhook key” in te stellen. Hiervoor klikt u op “Webhook” en klikt u op “Generate webhook key”. Deze webhook key dient u niet over te nemen naar EenvoudigFactureren.

Daarna gaat u op het portaal naar “Tokens” en klikt u op “Create New Token” om een nieuwe token aan te maken. Als naam geeft u bijv. op EenvoudigFactureren.

Kopieer het token en geef deze in op EenvoudigFactureren. Klik op “Connecteren” om de koppeling te vervolledigen.

Verzenden via BPost

Nadat de koppeling werd opgezet kunt u de factuur (of offerte, …) verzenden op dezelfde wijze als u de factuur via e-mail verzend. Ga naar de factuur in kwestie in klik bovenaan op Verzenden of vanuit het overzicht opent u het Acties-menu en klikt u op Verzenden.

De adresgegevens van uw klant worden automatisch overgenomen. Indien uw klant meerdere adressen heeft kunt u het gewenste adres selecteren. Standaard wordt het verzendadres van de klant gebruikt indien beschikbaar.

Het adres wordt afgedrukt op de enveloppe. Het is dus niet nodig om in uw factuurlayout de facturatiegegevens op een specifieke locatie te plaatsen.

Om een aangetekende zending te verzenden vinkt u de optie aan. Opgelet! Bij een aangetekende zending worden er hogere kosten aangerekend.

Na verzending kunt u de laatste status bekijken onderaan in de tijdlijn. Van zodra de verzending werd uitgevoerd wordt de status in de tijdlijn automatisch bijgewerkt.

Ook verzenden van een herinnering van een factuur via Mail-IT-Wize is mogelijk. Klik bij de factuur op “Herinnering” en kies in de tab “Post” het gewenste type bestand “Duplicaat factuur”, “Herinneringsdocument” of “Samenvattingsdocument”.

Vanuit het factuuroverzicht kunt u ook meerdere facturen selecteren en deze in één keer verzenden naar de klanten. Vink hiervoor de factuur aan die u wenst te verzenden en klik bovenaan op “Verzenden”.

Prijzen

Er zijn geen vaste kosten verbonden aan het openen van een account bij Mail-IT-Wize. U betaald enkel per verzonden brief.
De kostprijs van de brief is afhankelijk van het aantal pagina’s, de verzendlocatie (België/buitenland) en of het om een aangetekende zending gaat. Documenten worden steeds recto-verso en in kleur afgedrukt.

Verzending binnen België:

  • Gewone zending: € 1,01
  • Aangetekende zending: € 6,27
  • Per bijkomende pagina: € 0,10 (nieuw blad) / € 0,06 (achterzijde)

Verzending binnen Europa:

  • Gewone zending: € 2,03
  • Aangetekende zending: € 5,61
  • Per bijkomende pagina: € 0,10 (nieuw blad) / € 0,06 (achterzijde)

Voor verzendingen buiten Europa gelden andere prijzen (te bekomen op aanvraag).

De vermelde prijzen zijn excl. BTW en geldig tot en met 31/12/2022. Bij wijziging van posttarieven kunnen prijzen eerder worden aangepast.
Bij een verzending met meer dan 12 pagina’s zijn andere prijzen van toepassing.

U ontvangt maandelijks een factuur van Mail-IT-Wize voor de verzonden brieven. Betalingstermijn: 8 dagen na factuurdatum.