MailChimp is de marktleider op het gebied van e-mailmarketing software. Via MailChimp kunt u nieuwsbrieven uitsturen naar uw klanten en hen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes of de lopende promoties. Door een koppeling met MailChimp op te zetten wordt het e-mailadres van klanten aangemaakt in EenvoudigFactureren automatisch toegevoegd aan uw MailChimp mailinglijst.

Een nieuwe account openen bij MailChimp is gratis tot 2000 ontvangers.

Het opzetten van een koppeling is enkel mogelijk met een Professional-pakket of hoger.

Connecteren

Om de connectie met MailChimp op te zetten heeft u een MailChimp account nodig. Maak een gratis MailChimp account aan mocht u deze nog niet hebben.

Eénmaal u een MailChimp-account heeft kunt u de koppeling opzetten langs Modules > MailChimp > “Koppeling opzetten”. Deze actie hoeft u slechts 1x uit te voeren.

Om een koppeling met MailChimp op te zetten heeft u de API sleutel en Lijstnummer nodig van uw MailChimp-account. Aangemeld op uw MailChimp account klikt u rechts bovenaan op uw naam en gaat u naar het onderdeel ‘Account’. Daarna klikt u op Extras > API keys en klikt u op ‘Create A Key’. Kopieer de nieuw aangemaakte API key en voeg deze toe in de wizard.

Om het lijstnummer op te vragen gaat u naar het onderdeel ‘Lists’ en maakt u een nieuwe lijst aan of opent u een bestaande lijst. Klik hierna op Settings > ‘List name and defaults’. Het lijstnummer is terug te vinden bij ‘List ID’. Kopieer deze en voeg ze toe in de wizard.

Na het invullen van de nodige gegevens klikt u op “Connecteren” om de koppeling te bevestigen. Er wordt een controle uitgevoerd op de correctheid van de ingevoerde gegevens. Indien correct is de koppeling opgezet.

Synchronisatie

Eénmaal de koppeling werd opgezet zullen nieuwe e-mailadressen van uw klanten automatisch worden toegevoegd aan de lijst op uw MailChimp account. Indien een e-mailadres reeds bestaat in de lijst wordt deze niet toegevoegd.

De e-mailadressen van bestaande klanten worden niet doorgestuurd naar MailChimp, tenzij u de klantengegevens bijwerkt. Om bestaande e-mailadressen toe te voegen aan uw MailChimp account kunt u uw klanten exporteren naar Excel en dit bestand importeren in MailChimp.

Er kan een vertraging tot 1 uur optreden voordat de nieuwe e-mailadressen automatisch worden toegevoegd in MailChimp.