IxorDocs, dé slimme documentverwerker, cloud based en AI powered.

IxorDocs is een gecertificeerd Peppol Access Point. IxorDocs bied je verschillende oplossingen aan om je facturen en creditnota’s te verzenden naar de overheid of naar andere bedrijven die aangesloten zijn op het Peppol-netwerk.

Met IxorDocs kunt u zowel facturen verzenden als ontvangen via PEPPOL. Door in EenvoudigFactureren een koppeling met IxorDocs in te stellen kunt u rechtstreeks verkoopfacturen verzenden naar uw klanten. Ontvangen van facturen kan via het portaal op IxorDocs.

Om vanuit EenvoudigFactureren met IxorDocs facturen te verzenden naar uw klanten betaald u een vaste kost per verzonden factuur. Deze kost bedraagt € 0,59 per verzonden factuur via IxorDocs. Hiervoor kunt u op EenvoudigFactureren op voorhand krediet aankopen.

Om te connecteren met IxorDocs kunt u vanuit EenvoudigFactureren een nieuwe account bij IxorDocs aanvragen.

Het instellen van een integratie is enkel mogelijk met een Professional-pakket of hoger.

Connecteren

Een koppeling opzetten en/of een nieuwe IxorDocs-account openen kan langs “Modules” > “IxorDocs” > “Koppeling opzetten”. Deze actie hoeft u slechts 1x uit te voeren.

Heeft u nog geen IxorDocs-account kies dan de optie “Maak een nieuwe account bij IxorDocs aan” en klik op “Naar IxorDocs”.

U wordt doorverwezen naar de website van IxorDocs waar u een nieuwe account kunt openen.

Heeft u een niet-Belgische onderneming? Neem dan contact op met de helpdesk van EenvoudigFactureren om een IxorDocs-account aan te maken.

U ontvangt nog een e-mail van IxorDocs om uw e-mailadres te bevestigen.

Na registratie van uw nieuwe IxorDocs-account gaat u op EenvoudigFactureren terug naar “Modules” > “IxorDocs” > “Koppeling opzetten” om de IxorDocs-account te verbinden met uw account op EenvoudigFactureren.

Kies ditmaal de optie “Ik heb reeds een account bij IxorDocs” en klik op “Volgende”. Vul de bedrijfsgegevens in die u bij de registratie van uw IxorDocs-account heeft ingevuld en klik opnieuw op “Volgende”.

De activatie van uw account op EenvoudigFactureren wordt opgestart en zal over enkele dagen automatisch actief komen. Vanaf dan kunt u rechtstreeks facturen verzenden over PEPPOL vanuit EenvoudigFactureren.

Krediet aankopen

Per verzonden factuur via IxorDocs wordt een vaste kost van € 0,59 (excl. BTW) aangerekend. Hiervoor kunt u op voorhand krediet aankopen op uw account op EenvoudigFactureren.

Heeft u onvoldoende krediet om een factuur via PEPPOL te verzenden dan zult u hiervan bij het verzenden een melding ontvangen en kunt u onmiddellijk krediet toevoegen aan uw account.

Om krediet toe te voegen gaat u naar de account-pagina. Om de account-pagina te openen klikt u in het menu rechtsboven op uw account.

Klik op “Krediet toevoegen” om uw krediet aan te vullen.

Doorloop de wizard om uw krediet aan te vullen. Betaling kan online via Bancontact of iDeal worden uitgevoerd.

Verzenden via PEPPOL

Om een factuur te verzenden via PEPPOL opent u de factuur op EenvoudigFactureren en klikt u bovenaan op “Verzenden”.

Er wordt automatisch gedetecteerd dat uw klant is aangesloten op het PEPPOL-netwerk en u kunt de factuur verzenden. Verzend u naar de overheid vergeet dan zeker niet in deze stap het inkoopordernummer toe te voegen; zonder dit nummer zal uw factuur niet worden aanvaard. Klik op “Verzenden”.

Proficiat! Uw factuur werd via PEPPOL verzonden. Onderaan de factuur kunt u de status van uw factuur opvolgen in de tijdlijn. Veelal ontvangt u ook nog automatisch een bevestiging via e-mail eenmaal de factuur werd aanvaard door de klant.

Tip! Het inkoopordernummer kunt u op voorhand ook toevoegen aan de factuur. Zo zult u deze niet vergeten bij het verzenden van de factuur. Om het inkoopordernummer toe te voegen kunt u deze als nieuw standaard veld toevoegen via “Instellingen” > “Geavanceerd” > “Standaard velden”. Voeg een nieuw veld toe waarbij de “Specifieke betekenis” wordt ingesteld op “Inkoopordernummer (PEPPOL)”. Activeer dit veld voor facturen.

Verzending via BTW-nummer, ondernemingsnummer of GLN

Standaard worden facturen over PEPPOL verzonden via het BTW-nummer of ondernemingsnummer van de klant. De klant registreert zich namelijk op het PEPPOL-network met zijn BTW-nummer of ondernemingsnummer zodat gekend is waar de facturen kunnen worden ontvangen.

Als de klant niet beschikt over een BTW-nummer of ondernemingsnummer kan ook een specifiek PEPPOL-nummer worden gebruikt genaamd GLN. GLN is een unieke code die de klant identificeert in het PEPPOL-netwerk.

Om het GLN nummer voor een klant in te stellen kunt u deze toevoegen als klantgegeven. Voeg hiervoor een nieuw standaard veld toe waar de “Specifiek betekenis” wordt ingesteld op “GLN (PEPPOL)”. Ga naar “Instellingen” > “Geavanceerd” en voeg het veld toe. Vergeet niet om de aangepaste instellingen op te slaan.

Na toevoegen van het nieuwe standaard veld kunt u het GLN-nummer toevoegen bij de klantgegevens en de verzending van de factuur via PEPPOL uitvoeren.

Op dezelfde manier kunt u ook het Nederlands Kvk of Nederlandse OINO opgeven of het Noors organisatienummer.

Ontvangen via PEPPOL

Door een account bij IxorDocs aan te maken wordt uw onderneming aangesloten op het PEPPOL-netwerk. Hierdoor kunnen uw leveranciers ook facturen via PEPPOL aanleveren aan uw onderneming.

Ontvangt u een factuur via PEPPOL dan zult u hiervan via e-mail op de hoogte worden gebracht en kunt u deze terugvinden op het portaal van uw IxorDocs-account. Het portaal van IxorDocs kunt u bereiken via: https://beterverbonden.be/accountportal

Ontvangen van facturen via IxorDocs is kosteloos.