EenvoudigFactureren is een online facturatieprogramma ontwikkeld in België, wat niet verward mag worden met een (gratis) boekhoudprogramma. Maar wat is nu het verschil tussen een online factuurprogramma en een boekhoudprogramma? Waarvoor gebruikt u best een online facturatiesoftware, en wanneer is een gratis online boekhoudprogramma dan weer interessanter voor uw onderneming in België? We zetten het hier even op een rijtje.

Wat is het verschil tussen een online facturatieprogramma en een boekhoudprogramma?

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof een online boekhoudprogramma en een facturatieprogramma dezelfde functionaliteiten bevatten, maar dit klopt slechts gedeeltelijk. Een gratis boekhoudprogramma voor uw bedrijf in België is niet gelijk aan ons online factuurprogramma. Het grote verschil tussen deze twee types applicaties is dat een online facturatiesoftware de ondernemer zal helpen tijdens de dagdagelijkse verkoopstaken. Het is daarom een uitstekend online factuurprogramma om facturen mee te maken. Het programma stelt u namelijk in staat om uw klanten te beheren, offertes op te maken en uit te sturen, leverbonnen aan te maken en uiteraard ook om facturen aan te maken en op te volgen, zodat u uiteindelijk betaald wordt door uw klanten. Net zoals bij een fysieke transactie, maakt u ook eenvoudig een kasticket aan, evenwel de digitale versie. Door te specialiseren in deze beperktere flow kan een online facturatiesoftware zoals EenvoudigFactureren een soepele manier van werken inbouwen, zodat u zich dankzij ons online facturatieprogramma geen zorgen hoeft te maken over uw boekhoudkundige processen.

Ons facturatieprogramma als opstap naar een overzichtelijke en solide boekhouding

Ons online facturatieprogramma vormt een zeer goede basis om later via een online gratis boekhoudprogramma uw online facturatie te beheren en om zo de boekhouding van uw bedrijf in België te vereenvoudigen. Een al dan niet gratis online boekhoudprogramma heeft als doel om de boekhouding van uw onderneming in België in kaart te brengen en te beheren. Zo kunt u er aankoopfacturen met leveranciers en verkoopfacturen met klanten in terugvinden die u eerder in ons online factuurprogramma hebt aangemaakt, maar ook de boekhoudbalans en de resultatenrekeningen. Het voordeel is hier dus dat alle gegevens van uw onderneming op één plaats terug te vinden zijn. Een groot nadeel daarentegen is dat het geheel heel wat moeilijker en minder vlot werkt.

Bepaal zelf welk programma het best werkt voor uw onderneming

Of een online facturatieprogramma of een boekhoudprogramma geschikt is voor uw onderneming, is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Veel ondernemingen gebruiken overigens beide types – zowel een online facturatiesoftware als een boekhoudprogramma – omdat een facturatieprogramma nu eenmaal eenvoudiger in gebruik is dan een boekhoudprogramma. Een boekhouding wordt in kleine ondernemingen meestal dan ook beheerd door een externe boekhouder en hierbij zal het de boekhouder zijn die de gegevens van uw onderneming bijhoudt in hun eigen online boekhoudprogramma. De facturatie van de KMO gebeurt meestal in eigen beheer. EenvoudigFactureren voorziet overigens verschillende opties om aangemaakte facturen via onze online facturatiesoftware door te sturen naar het boekhoudprogramma van uw boekhouder. Zo kunt u dus gebruikmaken van het beste uit twee werelden. Wenst u meer te weten te komen over ons online facturatieprogramma? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.