EenvoudigFactureren is een online facturatie programma. Dit is niet te verwarren met een boekhoudprogramma.

Maar wat is nu het verschil tussen een facturatiepakket en een boekhoudpakket? We zetten het hier even op een rijtje.

Verschil

Op het eerste zicht lijkt het misschien alsof een boekhoudprogramma en een facturatieprogramma dezelfde functionaliteiten bevatten maar dit klopt slechts gedeeltelijk.

Het grote verschil tussen deze 2 types applicaties is dat een facturatiepakket de ondernemer zal helpen tijdens de dagdagelijkse verkoopstaken. Het stelt u namelijk in staat om uw klanten te beheren, offertes uit te sturen en uiteraard ook om facturen aan te maken en op te volgen zodat u uiteindelijk betaald wordt door uw klanten. Door te specialiseren in deze beperktere flow kan een applicatie zoals EenvoudigFactureren een soepele manier van werken inbouwen zodat u zich tijdens het factureren geen zorgen hoeft te maken over uw boekhoudkundige processen.

Een boekhoudprogramma heeft als doel om de boekhouding van uw onderneming in kaart te brengen en te beheren. Zo kunt u er aankoopfacturen met leveranciers en verkoopfacturen met klanten in terugvinden maar ook de boekhoudbalans en de resultatenrekeningen. Het voordeel is hier dus dat alle gegevens van uw onderneming op 1 plaats terug te vinden zijn. Maar een groot nadeel is dan weer dat het geheel heel wat moeilijker en minder vlot werkt.

Welke kiezen?

Of een facturatieprogramma of een boekhoudprogramma geschikt is voor uw onderneming is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Veel ondernemingen gebruiken overigens beide types omdat een facturatieprogramma nu eenmaal eenvoudiger in gebruik is dan een boekhoudprogramma. Een boekhouding wordt in kleine ondernemingen meestal dan ook beheerd door een externe boekhouder en hierbij zal het de boekhouder zijn die de gegevens van uw onderneming bijhoud in hun eigen boekhoudprogramma.

EenvoudigFactureren voorziet overigens verschillende opties om aangemaakte facturen door te sturen naar het boekhoudprogramma van uw boekhouder. Zo kunt u dus gebruik maken van het beste uit 2 werelden.