Exporteren elektronische factuur en modules uitschakelen

De laatste update van het platform is beschikbaar met opnieuw heel wat nieuwe opties.

Zo kunt u uw facturen nu downloaden als elektronische factuur (in het e-fff formaat). Dit is vooral handig om door te geven naar uw boekhouder zodat deze uw facturen automatisch kan inlezen in hun boekhoudpakket. Elektronische facturen kunnen afzonderlijk of voor een specifieke periode (bvb. het huidige kwartaal) in één keer worden geëxporteerd. Bijkomend kunt u de facturen nu ook als PDF in één keer exporteren – om door te geven naar uw boekhouder of om bij te houden in uw eigen boekhouding. Ga hiervoor in het factuuroverzicht naar ‘Meer acties’ > ‘Exporteren facturen’.

In de Instellingen vindt u nu ook de tab ‘Modules’ terug. Dit zijn onderdelen van de website die u kunt uitschakelen indien u deze niet gebruikt. Zo kunt u onder andere ‘artikelen toevoegen’ of ‘financiële korting instellen’ uitschakelen. Hiermee wordt de website een stuk overzichtelijker en enkel de onderdelen die u nodig heeft worden getoond. Standaard werden er reeds een aantal modules uitgeschakeld. Neem dus zeker eens een kijkje in uw instellingen zodat de modules die u toch gebruikt terug worden aangezet. Het aan- of uitzetten van modules heeft geen impact op bestaande gegevens.

Nog een nieuwe tab in de Instellingen zijn de ‘Voorwaarden’. Hierlangs kunt u uw verkoopsvoorwaarden instellen. De tekst die u hier meegeeft wordt tijdens het afdrukken als PDF automatisch toegevoegd aan uw factuur als afzonderlijke pagina.

Ook het importeren vanuit en exporteren naar Excel werd onder handen genomen. Zo kunt u artikelen en klanten niet enkel meer importeren vanuit een CSV-bestand maar ook rechtstreeks vanuit een Excel-bestand. Er werd ook een betere ondersteuning toegevoegd voor grote bestanden. Bij het exporteren van lijsten en rapporten zult u nu een Excel-bestand terugkrijgen in plaats van een CSV-bestand.

In de instellingen kunt u onder uw adresgegevens nu ook uw BTW-nummer toevoegen. Deze wordt dan automatisch afgedrukt op uw facturen zodat u deze niet meer hoeft toe te voegen als vrije tekst in contactgegevens. Dit veld is verplicht in te vullen indien u uw factuur als elektronische factuur wenst te downloaden.

Er werden ook een aantal kleinere wijzigingen doorgevoerd:

  • In het factuuroverzicht kunt u naast ‘Openstaande facturen’ en ‘Alle facturen’ ook de facturen tonen van de huidige/vorige maand (of kwartaal of jaar).
  • Tijdens aanmaken van een kasticket wordt nu automatisch als klant ‘Klant is niet gekend’ ingesteld.
  • Langs de API kan een factuur nu ook als PDF worden afgehaald (met de parameter ?format=pdf).
  • Accenten en andere speciale karakters worden nu beter afgehandeld bij het gebruik van de API.

Opgelet ! Bij het gebruik van de afwijkende BTW-tarieven ICD, ICL, Andere of Vrijstelling kan de factuur momenteel nog niet worden gedownload als elektronische factuur of worden doorgestuurd langs CodaBox.

Vragen of opmerkingen kunnen steeds doorgegeven worden langs de contact-pagina.