Bankverrichtingen importeren

Goed nieuws! Zoals reeds voordien aangekondigd is het nu ook mogelijk om bankverrichtingen te importeren. Zo zet u automatisch uw facturen betaald.

Om bankverrichtingen te kunnen importeren kunt u uw bankafschriften digitaal exporteren vanuit uw online bankapplicatie. De formaten CODA, MT940 en CSV worden ondersteund (CSV voorlopig enkel BNP Parisbas). CODA- en MT940-bestanden worden door de meeste banken aangeboden langs hun webapplicatie voor gebruikers met een bankrekening voor professioneel gebruik.

Aansluitend is het nu ook mogelijk een gestructureerde mededeling mee te geven aan uw facturen. Deze gestructureerde mededeling kan gebruikt bij het importeren van uw bankverrichtingen om de betaling eenvoudig te detecteren.

Om bankverrichtingen te importeren gaat u naar “Import/Export > Bankverrichtingen”.

Tijdens het importeren van bankverrichtingen worden openstaande facturen en kasticketten gezocht op basis van de gestructureerde mededeling, het factuurnummer of de referentie. Maar u kunt ook nog steeds manueel ingrijpen door zelf de bijbehorende factuur of kasticket te selecteren.

Een warme oproep: Aangezien het niet mogelijk is om de bestanden van alle Belgische en Nederlandse banken te testen horen we het graag indien u problemen lijkt te ondervinden met het inlezen van bestanden. Ook indien uw bank nog andere type bestanden ondersteunt kunt u dit steeds laten weten !

Deze optie is enkel beschikbaar voor gebruikers met een Plus-pakket.

Vragen of opmerkingen kunnen steeds doorgegeven worden langs de contact-pagina.