Factuurreferentie, factuurkorting en sluiten van offertes

De voorbije maanden werd er druk doorgewerkt aan enkele nieuwe opties. Deze zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Zo is het nu mogelijk om factuurkortingen toe te voegen. En dit ofwel als globale factuurkorting of als korting per factuurlijn.
Een globale kortingspercentage kunt u tijdens ingave/wijziging van een factuur opgeven net boven de factuurtotalen. Om een korting per factuurlijn toe te voegen maakt u een nieuwe factuurlijn aan en in het veld ‘Aantal’ geeft u het kortingspercentage door. Bvb. om een korting van 5% op de voorgaande lijn toe te kennen geeft u ‘-5%’ op in het veld ‘Aantal’. De korting wordt dan automatisch voor u uitgerekend.

Naast een factuurkorting kunt u nu ook een factuurreferentie toevoegen. Deze referentie wordt bovenaan de factuur afgedrukt. Om een referentie toe te voegen klikt u tijdens ingave/wijziging van een factuur op ‘Toon meer opties’.

Ook voor wie veel offertes heeft werd er een leuke wijziging doorgevoerd. Waar voordien een aangemaakte offerte enkel de status ‘openstaand’ of ‘verlopen’ kon hebben is het nu ook mogelijk om een offerte af te sluiten door ze ofwel in ‘geaccepteerd’ of in ‘afgewezen’ te plaatsen. Dit maakt het mogelijk om een beter overzicht over uw offertes te bewaren. Offertes waarvan een factuur wordt aangemaakt worden automatisch in status ‘geaccepteerd’ geplaatst.

Het toevoegen en aanpassen van artikelen is nu eenvoudiger door enkele doorgevoerde verbeteringen aan dit onderdeel.

Zoals u waarschijnlijk zult merken werden hier en daar enkele kleine layoutwijzigingen doorgevoerd. Daarnaast werden ook enkele kleine foutjes weggewerkt.

Deze nieuwe opties zijn enkel beschikbaar voor gebruikers met een Plus-pakket of hoger.

Vragen of opmerkingen kunnen steeds doorgegeven worden langs de contact-pagina.