De invordering van B2B-facturen hoeft niet duur of tijdrovend te zijn. Start je dossier rechtstreeks bij Unpaid op en de experts van Unpaid gaan meteen aan de slag. Unpaid recupereert de volledige factuur en alle kosten voor jou. Eenvoudig, snel en transparant.

Enkel onbetwiste facturen naar Belgische bedrijven kunnen via Unpaid worden ingevorderd.

Bij opstart van een dossier betaalt u een voorschot op de bijkomende kosten die de klant zal moeten betalen en die Unpaid volledig zal recupereren bij een succesvolle terugvordering.

Het instellen van een koppeling met Unpaid is enkel mogelijk met een Professional-pakket of hoger.

Koppeling opzetten

Om Unpaid te gebruiken heeft u geen account bij Unpaid nodig. Na opzetten van de koppeling kunt u dus rechtstreeks aan de slag om onbetaalde factuur via de gerechtsdeurwaarders van Unpaid terug te vorderen.

In EenvoudigFactureren gaat u naar “Modules” > “Unpaid” > “Koppeling opzetten” en doorloopt u de wizard om te koppeling op te zetten. Tijdens de wizard vult u uw bedrijfsgegevens en contactgegevens aan alsook welke factuurvoorwaarden u toepast. Deze koppeling opzetten hoeft u slechts 1x uit te voeren.

Na doorlopen van de wizard kunt u onbetaalde facturen rechtstreeks doorsturen via de knop “Deurwaarder”.

Onbetaalde factuur terugvorderen

Om het bedrag van een factuur terug te vorderen gaat u naar de factuur en klikt u op “Deurwaarder”. Voordat de factuur naar Unpaid wordt verzonden dient u uw klant een aanmaning te verzenden. Deze kan bij voorkeur via een aangetekende verzending worden verzonden.

Tijdens opstart van de aanvraag worden de gegevens van de factuur verzameld en doorgestuurd. De factuur, de laatste aanmaning en eventuele gedeeltelijke betalingen en creditnota’s worden verzameld en doorgestuurd naar Unpaid.

Unpaid berekent automatisch de kosten op basis van uw factuurvoorwaarden. Om de aanvraag op te starten betaalt u het voorschot.

Nadat de aanvraag werd opgestart kunt u de laatste status van de aanvraag terugvinden in de tijdlijn onder de factuur. Unpaid zal u per e-mail op de hoogte houden van de laatste status.