Over POM

Met POM kunnen ondernemingen snel en eenvoudig afrekeningen en facturen laten betalen. POM is 100% “made in Belgium”.

POM zorgt ervoor dat uw klanten u heel makkelijk kunnen betalen d.m.v. een handige betaalknop in facturen die via e-mail gestuurd worden of via een QR-code op papieren aanrekeningen.

Uw klanten verliezen zo geen tijd met betaalgegevens overtypen – alles is immers vooraf ingevuld. Het volstaat om door te klikken op de betaalknop of de QR code te scannen met een smartphone. De betaling kan vervolgens zeer makkelijk en veilig uitgevoerd worden via Bancontact of Klarna.

Een betaling via Bancontact kan zowel via de Payconiq by Bancontact app plaatsvinden (of via één van de banking apps die deze functionaliteit geïntegreerd hebben) of via kaart en kaartlezer. Klarna laat tevens toe om betalingen uit het buitenland te ontvangen.

De betaling verloopt via een betaalpagina, die zowel via PC, smartphone als tablet toegankelijk is. De POM QR-code kan gescand worden met eender welke QR reader, de camera van een iPhone of de POM app (gratis beschikbaar in de App Store en op Google Play).

Kortom, via POM maakt u het buitengewoon eenvoudig voor uw klanten om aan u te betalen. U wordt sneller betaald en moet minder betalingsherinneringen versturen. Bovendien is er minder tijd nodig voor opvolging en reconciliatie aangezien transacties één op één verwerkt worden en de betaaldata steeds 100% correct zijn.

Poepsimpel facturen betalen

Stefaan Degand had vroeger echt een bloedhekel aan facturen betalen. Maar sinds hij POM kent, vindt hij het ongelooflijk om een factuur te ontvangen 🤗. In deze video vertelt hij waarom.

Posted by

POM

on 

Thursday, November 14, 2019

Tarieven

Voor elke factuur die verzonden wordt via EenvoudigFactureren en betaald wordt via de POM betaalknop of QR-code, wordt een transactiekost van € 0,39 (excl. BTW) aangerekend. De transacties dienen op pre-paid basis aangekocht te worden.

Account aanmaken

Nog geen POM account? Via EenvoudigFactureren maakt u rechtstreeks een nieuwe POM account aan. U betaalt een opstartkost van € 49 (excl. BTW) met de eerste 20 transacties inbegrepen.

Een POM account aanmaken kan via “Modules” > “POM” > “Koppeling opzetten” en kies voor “Maak een nieuwe account aan bij POM”.

Na ingave en controle van uw bedrijfsgegevens wordt uw account bij POM aangevraagd en kunt u onmiddellijk de betaling van de installatie en eerste transacties uitvoeren (€ 49 excl. BTW). Na betaling wordt uw account binnen max. 2 werkdagen gevalideerd en zal de activatie-procedure langs POM kant kunnen worden opgestart.

Na activatie van uw POM account ontvangt u van POM de nodige aanmeldingsgegevens en kunt u de koppeling vervolledigen met de instructies zoals hieronder terug te vinden.

Koppeling opzetten

Reeds een POM-account of heeft u een POM-account aangemaakt door bovenstaande stappen te ondernemen? Dan bent u klaar om de koppeling met POM op te zetten.

Een koppeling opzetten kan via “Modules” > “POM” > “Koppeling opzetten” en kies de optie “Connecteer met een bestaande account bij POM”. Deze actie hoeft u slechts 1x uit te voeren.

Volg de wizard om te connecteren met uw POM-account.

Door deze koppeling wordt de POM-betaalknop toegevoegd aan verzonden e-mails en wordt een QR-code met betaallink op de factuur geplaatst.

Betaalknop met eigen e-mail layout

Gebruikt u de standaard e-mail layout dan wordt de POM-betaalknop automatisch toegevoegd. Gebruikt u echter een eigen e-mail layout dan dient u de betaalknop manueel toe te voegen aan uw layout.

Instructies om de POM-betaalknop toe te voegen kunt u terugvinden op: Eigen e-mail layout in HTML

Gebruikt u de optie “Geen opmaak” als e-mail layout kan de betaalknop niet worden toegevoegd en zal er enkel een QR-code op de factuur worden geplaatst. Schakel over op een eigen e-mail layout om de betaalknop toch toe te kunnen voegen.